O Venclově statku

vencluv statek denVenclův statek se nachází v klidné části obce Javornice u Rychnova nad Kněžnou a je historicky rodinným majetkem. Dle nalezených dokumentů sahá jeho historie až do 19. století. V roce 1918 byl obytný dům společně s chlévy přestavěn do podoby, do které se uchoval s drobnými změnami až do roku 2013, kdy jsme začali s citlivou rekonstrukcí. Po dostavění obytné části naši předci vystavěli stodolu, navazující na obytnou část. Ve stodole byly další chlévy a prostor pro uskladnění úrody. Nad celým hospodářstvím dohlíží více než sto let stará lípa uprostřed dvora.

bourarna

V současné době je dokončena celková přestavba “stodoly”, která se změnila v provozně-hospodářskou část. V této budově nalezneme zázemí pro zpracování masa vlastní produkce tj. hovězího masa ze skotu Highland. Chladící box a kompletně zařízená bourárna masa je dimenzována až na 4 ks hovězího. Zrání u tohoto typu masa je velmi důležité, protože zrání masa je po poražení zvířete nejpodstatnější fází procesu. Následně toto maso nabízíme k prodeji.

skolici mistnostV další části provozně-hospodářské části Venclova statku je zařízená školící a společenská místnost s kapacitou až 40 osob. Samozřejmostí je didaktická technika a připojení Wi-Fi pro případné přednášky a zajištění občerstvení formou rautu. K dispozici máme také menší místnost a zastřešenou terasu pro příjemné posezení u dobrého jídla a pití. Díky unikátní lokalizaci celého objektu je toto místo vhodné pro firemní a rodinné oslavy, školení, stmelování firemních týmů vč. volnočasové aktivity a další. U objektu je zpevněné osvětlené parkoviště. Při přípravě rautů, občerstvení, ale i při celé akci dbáme na individuální, avšak profesionální přístup k zákazníkovi. Preferujeme lokální dodavatele potravin a nápojů, které klientovi nabízíme. Samozřejmostí je i standardní nabídka zavedených značek.

mala1mala2

Dále rekonstruujeme obytnou část stavení, kde bude penzion. Než bude přestavba dokončena, rádi Vám zajistíme ubytování v nedalekém Rychnově nad Kněžnou (cca 4km), případně i dopravu. Všechny tyto prostory jsou připraveny pro uspořádání vašich akcí.
logo_colour_CMYK
Těšíme se na Vás na Venclově statku!

Projekt „Propagace prodeje ze dvora na Venclově statku“ byl realizován za finanční podpory Královéhradeckého kraje.